Småbilklubben dk

BMW Isetta projekt

BMW Isetta projekt
I 1988 købte jeg min Engelske BMW Isetta fra 1961. Jeg var ca. 22 år og syntes at det var en fed ide at ”fikse sådan en kabinescooter lidt op” med noget moderne udstyr.
Bent ”Fifi Jørgensen” var elektriker på projektet og der kom virkelig meget udstyr i den. Det tog en anelse overhånd set i bakspejlet, men den gang syntes jeg det var sjovt.
Den kom på gaden på prøveplader til det første Viborgtræf jeg var med til at lave i 1990 og den var helt klar til Viborgtræffet i 1991.
Jeg, og senere Heidi og ungerne, har haft fantastisk mange gode oplevelser i den lille BMW. Den har mange gang fragtet os til Trollhättan til træf og den har et par gange været til træf i Holland og en enkelt gang i Tyskland. Den største bedrift i Isettaen var dog turen til Skotland i 1994.
Den tjente os trofast frem til 2005, hvor vi købte vores Fiat 600 Multipla til træffet i Møgeltønder.
Emilie og Ida blev jo større og vi kunne ikke blive ved med at være i Isettaen. Jeg overvejede længe om ikke vi skulle have en BMW 600, så var der plads til os alle. Heldigvis, ( Undskyld Klaus og Søren) så dukkede der en Fiat 600 Multipla op til træffet i Møgeltønder i 2005 og både Heidi og jeg var solgt med det samme.
En ”stor” og rummelig bil med hele 32 HK – en rigtig familie minibil.

 Det betød selvfølgelig at Isettaen kom lidt i baggrunden. De sidste mange år har den slet ikke været køreklar og jeg blev mindre og mindre stolt af alt det udstyr den var monteret med.
Det har nu betydet at jeg fandt skævbidderen frem og har afmonteret det ekstra instrumentbræt og en lille million ledninger og relæer.
Jeg venter her i skrivende stund på at Isetta.de kommer fra ferie, så jeg kan få bestilt et nyt elnet til den.
Jeg mangler også sideblinklys, baglygter, afviserkontakt

og lyskontakt, så skulle nogle af jer ligge inden med den slags der er til salg, så hører jeg gerne fra jer. Den skal jo gerne blive mere original igen.
Den skal have nyt indtræk og nye dæk og så håber jeg at den er klar til træffet i foråret. Så kan Emilie og Ida rulle rundt i den til træffet og i Sverige.
Jeg har fundet glæden ved den igen og glæder mig til at få den på vejen. Jeg er især glad for at det bliver uden alt det gejl jeg havde sat i den.

Nu bliver det en rigtig Isetta igen og vi får forhåbentlig en masse dejligt oplevelser med den igen.
Henrik Bygholm