Småbilklubben dk

Bilhistorier under åben himmel

Masser af bilhistorier under åben himmel
Hygge og nostalgi når ejere af vintagebiler mødes til uformelt træf
DJURSLAND: En rød Fiat Dino skinner om kap med en hvid Ford Granada GXL Coupé, mens en blå Mercedes 220 SE skutter sig i baggrunden.
Ind imellem er der masser af små picnicborde, campingstole og folk i afslappet sommerdress. Og så for øvrigt mange flere biler. Rigtig mange. Det er en lun sommer tirsdag, og vi er taget til træf ved Kalø Slotsruin på Djursland i det østjyske.
Her mødes bil- og motorcykelinteresserede hver tirsdag i hele sommerhalvåret og denne aften, hvor mange hundrede deltagere kigger, snakker eller cirkulerer, er ingen undtagelse.
Fælles om interesser
Det helt uhøjtidelige træf, hvor man bare møder op, er et af de helt store og samtidig et godt eksempel på den slags træf, der kommer flere og flere af herhjemme. Ole Sørensen, der har stillet en grill op bag sin røde VW Karmann Ghia cabriolet fra 1970, er en af dem, som har været med mange gange. Han har budt Jens Funder Berg, som har en hvid Karmann Ghia Coupé fra 1968 med ved campingbordet.
De to har aldrig mødt hinanden før, men får nu en lang snak om bilerne. Jens Funder Berg har drømt om modellen siden, han så den i USA for 20 år siden og gjorde drømmen til virkelighed her i foråret.

Uhøjtideligt
– Det er sjovt for mig som novice at komme her og snakke med folk, der er lige så entusiastiske som mig, siger Jens Funder Berg og peger på, hvad der fænger ved bilen:- Det er formerne og det sporty look. Det her er jo en klassiker lige som den første Audi TT, siger han.
Ole Sørensen, der også fremhæver designet på Karmann Ghia’en, forklarer, hvad der trækker ved de åbne træf:
Det er hyggeligt og uhøjtideligt, og der kommer altid nogle og vil snakke, konstaterer han.
På ferietur i veteran
Peter Fisker har taget hele vejen fra Dragør på en ferietur til Kalø sammen med sin kone og deres åbne Citroën Mehari fra 1972.
Det er blevet en tradition at komme til træffet, hvor hyggen og muligheden for at se andre biler af alle slags tiltrækker entusiasten, der længe har været bidt af Mehari.
Han har kørt Citroën 2CV i mange år og kan godt lide konstruktionen:
Mehari bygger jo på en 2CV og er dybest set en firehjulet motorcykel. Den repræsenterer den franske afslappede Laissez faire-stil og er lidt et statement, siger han.

 
Trehjulet Reliant
Længere henne på pladsen viser Christian Halling sin trehjulede engelske Reliant fra 1979, der er udstyret med en 42 hk motor på 850 ccm. Han har tidligere haft en ligeledes trehjulet BMW Isetta og er medlem af Smaabilklubben DK.
De helt små biler er charmerende og lidt afvæbnende, fortæller Christian Halling, som har været med til Kalø træffet mange gange.

En rød ”Tolv-syver”
– Når der er godt vejr, kommer der mange og kigger. Der er altid noget nyt at se, man ved aldrig, hvad folk møder med af køretøjer, siger Christian Halling, der også har flere ældre scootere og knallerter, som han skifter mellem.
Christian Bille slapper af ved sin røde Fiat 127 fra 1976, som har brugt mange timer på at restaurere. Træffet er et godt mål for en sommertur, når bilen skal luftes.
Helt tilfældigt dukkede der en anden Fiat entusiast med en rød 127 af næsten samme årgang, og han manglede en stump, som Christian Bille tilfældigvis havde.
– Så vi fik lige skabt en kontakt der, siger Christian Bille og forklarer, hvad der trækker ved den lille Fiat:
Den kører elendigt. Men den har charme, og jeg har noget, som ingen andre har, fremhæver han. Og sådan er der mange historier om, at nye forbindelser skabes, når folk med passion for de firehjulede mødes i afslappede rammer.